New Page 1

Author Topic: Elmod configurator program  (Read 629 times)

Offline Chris

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 368
  • Country: au
Elmod configurator program
« on: March 09, 2016, 07:38:06 PM »
Having trouble with opening configurator program.Has been installed in computer but won't open
Cheers Chris

Offline Wimbler

  • Newbie
  • *
  • Posts: 28
Re: Elmod configurator program
« Reply #1 on: March 15, 2016, 01:23:32 AM »
Needs to be run as administrator. Right click on icon and select run as administrator for a quick test. If it starts then that's your problem.

Offline Chris

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 368
  • Country: au
Re: Elmod configurator program
« Reply #2 on: March 15, 2016, 01:45:30 PM »
Thanks for that heads up Wimbler that was the problem all good,for now.
Cheers Chris

Online Leo 2A6

  • Global Moderator
  • Operation Supercharge
  • *****
  • Posts: 3911
  • Country: au
  • He who dies with the most toys wins
Re: Elmod configurator program
« Reply #3 on: July 02, 2017, 12:37:22 PM »
I've been through this process numerous times and can't get the programme to run. Any thoughts anyone ?

Offline Mark

  • Administrator
  • Operation Greenline
  • *****
  • Posts: 832
  • Country: au
    • OzArmour
  • Town/City: Brisbane - Northside
Re: Elmod configurator program
« Reply #4 on: July 02, 2017, 01:00:31 PM »
Firstly, if you haven't already, try downloading the new version - ElModApp for Windows or Mac. I recommend this to anyone using ElMod.
Here is the direct download link for Windows (64bit):
https://www.elmod.eu/download/ElModApp.exe
or if its a MAC
https://www.elmod.eu/download/ElModApp.dmg

Once installed, you will more than likely still need to right click on the icon and click on 'Run As Administrator' for it to launch.

If you have already done this, then let me know and we can troubleshoot further.








Online Leo 2A6

  • Global Moderator
  • Operation Supercharge
  • *****
  • Posts: 3911
  • Country: au
  • He who dies with the most toys wins
Re: Elmod configurator program
« Reply #5 on: July 02, 2017, 01:17:47 PM »
All done and same result.... :(

Offline Mark

  • Administrator
  • Operation Greenline
  • *****
  • Posts: 832
  • Country: au
    • OzArmour
  • Town/City: Brisbane - Northside
Re: Elmod configurator program
« Reply #6 on: July 02, 2017, 01:54:33 PM »
Ok.

Did the install go ok?
Any error messages on install?
Does anything happen at all, when you right-click on the icon and click on 'Run As Administrator'?
Do you have a software firewall that may be preventing it from loading (ie: Internet security software or Windows Firewall)?


Online Leo 2A6

  • Global Moderator
  • Operation Supercharge
  • *****
  • Posts: 3911
  • Country: au
  • He who dies with the most toys wins
Re: Elmod configurator program
« Reply #7 on: July 02, 2017, 02:07:30 PM »
Yeah the install went as per. No error messages. when I click on Run As Administrator it just re-loads the program, tried it at least a dozen times now. Same every time, even after uninstall/removal of the complete program and re-install.

I'm thinking windows 10 doesn't support it or it's security, but some sort of alert, warning or pop up that at least says something isn't coming up, if it did then I could try and find where the block is.

The other thing is on my desk top it simply goes through the above mentioned. My lap top got to the title page of the program but froze with nothing working at all. Both are 18 months old, run W 10 and same security.

Thanks for the help by the way... :)

Offline Mark

  • Administrator
  • Operation Greenline
  • *****
  • Posts: 832
  • Country: au
    • OzArmour
  • Town/City: Brisbane - Northside
Re: Elmod configurator program
« Reply #8 on: July 02, 2017, 02:59:30 PM »
No problem at all.

Windows 10 (64bit) is most definitely supported by the newer ElModApp.

Can i ask what you mean by 'it just re-loads the program'?

Which icon are you right-clicking on - does it look like this:


or does it look like this:


Another thing to check is when you go to your Control Panel and click on 'Programs And Features' do you see the following in the list:

ElModApp 0.94
&
Windows Driver Package - Silicon Laboratories Inc

Another thing to try would be to temporarily disable your Windows Firewall and/or Antivirus software, and try to run the program.





Online Leo 2A6

  • Global Moderator
  • Operation Supercharge
  • *****
  • Posts: 3911
  • Country: au
  • He who dies with the most toys wins
Re: Elmod configurator program
« Reply #9 on: July 02, 2017, 03:18:56 PM »
Yeah, I figured it should even though it all keeps referring to W 7.... ???

It literally re-loads the program over and over.

The top Icon is the only one that's present on the desk top, both are on the laptop, however the bottom one is the one that's frozen on the laptop

In the program list is Elmodconfig 1.30 and zero on the other. Though every time I've re-loaded the download the windows driver package comes along for the ride and nothing happens/doesn't actually do anything.

Also, before we go there, I've down loaded every option that the Elmod site provides and the same result is for all, with varying results, ie not any further than I've got.

Online Leo 2A6

  • Global Moderator
  • Operation Supercharge
  • *****
  • Posts: 3911
  • Country: au
  • He who dies with the most toys wins
Re: Elmod configurator program
« Reply #10 on: July 02, 2017, 03:24:34 PM »
As can be appreciated, I'm a bit reluctant to disable firewalls and antivirus, it should still work or at the very least prompt on how to deal with the download

Online Leo 2A6

  • Global Moderator
  • Operation Supercharge
  • *****
  • Posts: 3911
  • Country: au
  • He who dies with the most toys wins
Re: Elmod configurator program
« Reply #11 on: July 03, 2017, 09:47:31 PM »
Update, so after the program sitting over night decides to work with zero changes to settings, this is on the laptop only. Desktop a different story the download simply won't stick. Both run exactly the same windows 10 and share the same security acc with the same settings, go figure.

Anyway at least I can get crack on now  :D

Curious to know if anyone else has had a similar issue, good luck to anyone else.


Cheers
Damo